Το 4G θα τερματιστεί για να επιταχυνθεί η εφαρμογή του 5G στην Ελλάδα

Το 4G θα τερματιστεί για να επιταχυνθεί η εφαρμογή του 5G στην Ελλάδα

Έπειτα από πολλά χρόνια ανυπομονησίας το περιβόητο ασύρματο δίκτυο πέμπτης γενιάς ή αλλιώς 5G γίνεται επιτέλους πραγματικότητα!

Ο χρόνος που απομένει για να έρθει για τα καλά το 5G στη ζωή μας, είναι λιγότερος από ότι νομίζεις, αφού οι μεγάλες εταιρείες κινητής τηλεφωνίας σκοπεύουν να τερματίσουν το ξεπερασμένο πια 4G για να εφαρμοστεί με την άνεση του ο νέος διάδοχος.

Αν και έχει δημιουργήσει πολλές αντικρουόμενες απόψεις το μόνο βέβαιο είναι ότι, το 5G θα αλλάξει τον τρόπο ζωής μας για τα καλά.

Συνέχισε να διαβάζεις αυτό το άρθρο για να δεις πόσο διαφορετικό θα γίνει το μέλλον μας.

 

  1. Στον αυτόματο πιλότο!

Το 5G θα ανοίξει διάπλατα τις πόρτες για μια ακόμα τεράστια καινοτομία, όπως οι έξυπνες μεταφορές και η αυτοματοποιημένη οδήγηση.

Με τη βοήθεια των νεότερων προτύπων στην πλοήγηση στο δίκτυο και του τεράστιου όγκου δεδομένων που θα ανεβαίνουν σε χρόνο ρεκόρ στο cloud, η πιο αυτοματοποίηση των οχημάτων θα γίνει σύντομα πραγματικότητα.

Φαντάσου Δευτέρα πρωί, αντί να πρέπει να έχεις συνέχεια τον νου σου στην οδήγηση μέχρι να φτάσεις στη δουλειά, να μπορείς να τσεκάρεις τα mail σου ή να επισκεφθείς στα γρήγορα τα NetBet Φρουτακια, ενώ το αμάξι σου κάνει όλη τη σκληρή δουλειά, από μόνο του!

 

  1. Το Wi-Fi δεν θα σταματάει πουθενά

Οι μέρες που πλακωνόσουν με τα αδέρφια σου γιατί το internet σέρνεται, θα είναι παρελθόν!.

Το 5G σε έχει καλύψει. Θα έχει τη δυνατότητα να προσφέρει τόσο γρήγορες ταχύτητες που θα μπορείς να συνδέεις όλες τις οικογενειακές συσκευές με πλήρη λειτουργικότητα και χωρίς καθυστερήσεις!

Θα μπορείτε να κατεβάσετε δεδομένα με εκπληκτικές ταχύτητες λήψης που θα μπορούν να φτάσουν έως και τα 1,7 Gbps!

Ανέβασε άφοβα Instagram Live ενώ παράλληλα περιμένεις να συνδεθείς σε συνάντηση μέσω Zoom, γιατί η λέξη “καθυστέρηση” θα σβηστεί από το λεξιλόγιό σου.

 

  1. Εικονικοί χώροι

Χάρη στην ανύπαρκτη καθυστέρηση του 5G, η εικονική πραγματικότητα θα μπορούσε τελικά να γίνει…πραγματική πραγματικότητα!

Οι εφαρμογές VR δεν θα περιορίζονται μόνο στον τομέα του gaming αλλά θα εξαπλωθεί σε όλους τους τομείς της καθημερινότητας, ακόμα και στην εργασία!

Το 5G θα επιτρέπει σε συναδέλφους που μένουν χιλιόμετρα μακριά να εργάζονται σαν να ήταν σε διπλανά γραφεία!

Οι λάτρεις των συναυλιών θα μπορούν να ζήσουν όλη την αδρεναλίνη μιας live μουσικής σκηνής, χωρίς καν να κουνηθούν από τον καναπέ τους!

Αν έχεις σχέση από απόσταση θα μπορείς να βρίσκεσαι εικονικά με το άλλο σου μισό! Τέλος πια οι ξεπερασμένες βίντεο κλήσεις!

Το 4G θα τερματιστεί για να επιταχυνθεί η εφαρμογή του 5G στην Ελλάδα
5G στην Ελλάδα

 

Εν κατακλείδι

Όλες αυτές οι απίστευτες αλλαγές, όσο ανυπόμονους κι αν μας κάνουν, δυστυχώς δεν θα γίνουν εν μία νυκτί.

Ενώ οι μεγάλοι πάροχοι κινητής τηλεφωνίας και internet είναι ασχολούνται με την εγκατάσταση κάποιον δοκιμαστικών εκδόσεων του 5G, ήδη έχουν κυκλοφορήσει συσκευές με δυνατότητα πρόσβασης σε δίκτυα 5G, όπως κινητά ή router που όμως ακόμα έχουν αρκετό δρόμο μπροστά τους μέχρι να αξιοποιήσουν τις δυνατότητές τους στο μέγιστο.

Αν σκεφτούμε ότι για να εφαρμοστεί το 4G μας πήρε μία δεκαετία, τότε ας μη μας φανεί παράξενο,αν και άδικο, το 5G να το προλάβει η γενιά των παιδιών μας!