iphone-13-ena-apo-ta-kalytera-smartphone

iPhone 13, ένα από τα καλύτερα smartphone

Είμαστε αρκετά σίγουροι όταν λέμε ότι το iPhone 13 είναι το καλύτερο smartphone – θήκες κινητών – για τους περισσότερους . Μπορεί να φαίνεται ότι η Apple έχει αλλάξει μόνο τη θέση μιας από τις πίσω κάμερες του τηλεφώνου από το περσινό μοντέλο, αλλά εμπιστευτείτε μας όταν λέμε ότι υπάρχουν πιο ουσιαστικές αναβαθμίσεις από αυτό. Με νέα οθόνη, μεγαλύτερη μπαταρία και καλύτερο υλικό και λογισμικό κάμερας, το iPhone 13 είναι το νέο σημείο αναφοράς για τηλέφωνα ναυαρχίδα.

Για άλλη μια φορά, η Apple έκανε το iPhone 13 πολύ πιο ισχυρό από τους ανταγωνιστές Android χάρη στο τσιπ A15 Bionic που είναι έτοιμο για 5G. Εάν η ακατέργαστη απόδοση δεν σας ενδιαφέρει, οι φωτογράφοι μπορούν να παίξουν με τα νέα φίλτρα Photographic Style στην εφαρμογή της κάμερας, ενώ οι βιντεογράφοι θα ενθουσιαστούν με τη νέα δυνατότητα συγκέντρωσης εστίασης στη λειτουργία Cinematic.

Η φωτεινότερη οθόνη του iPhone 13, η μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας και οι ισχυρές κάμερες το καθιστούν το καλύτερο iPhone για τα χρήματα. Αλλά θα θέλαμε να είχε ταχύτερη φόρτιση και την προσαρμοστική οθόνη 120 Hz του iPhone 13 Pro.

iPhone 13: Οθόνη

Δυστυχώς, το iPhone 13 δεν μπορεί να υπερηφανεύεται για τον προσαρμοστικό ρυθμό ανανέωσης 120 Hz του iPhone 13 Pro. Αυτή η οθόνη Super Retina XDR είναι τώρα 28% πιο φωτεινή από το iPhone 12.

iPhone 13: Κάμερες

Υπάρχουν πολλά περισσότερα στις κάμερες του iPhone 13 από μια νέα διαγώνια διάταξη των φακών. Η ευρεία κάμερα συγκεντρώνει τώρα 47% περισσότερο φως από το iPhone 12, χάρη σε μια μεγαλύτερη κάμερα με pixel 1,7μm.

Ένα άλλο πλεονέκτημα είναι ότι η υπερευρυγώνια κάμερα μπορεί τώρα να καταγράψει τέσσερις φορές περισσότερες σκηνές και ο νεότερος αισθητήρας της προσφέρει καλύτερη απόδοση σε χαμηλό φωτισμό μαζί με λιγότερο θόρυβο.

Εάν δεν είστε λάτρης της συνηθισμένης θερμοκρασίας χρώματος του iPhone – ή απλά θέλετε περισσότερο έλεγχο στις φωτογραφίες σας – θα εκτιμήσετε τη λειτουργία Photographic Styles. Στην εφαρμογή Κάμερα, μπορείτε να κάνετε εναλλαγή από πολλά στυλ, όπως τυπικό, ζωντανό, πλούσια αντίθεση, ζεστό και δροσερό.

iPhone 13: Βίντεο

Το iPhone 13 είναι το σπάνιο smartphone που μπορεί να σας κάνει να νιώσετε σαν σκηνοθέτης καθώς τραβάτε βίντεο. Και αυτό χάρη σε μια νέα δυνατότητα που ονομάζεται Cinematic mode. Αυτό το εφέ φέρνει βάθος πεδίου στο πλάνα σας και αλλάζει αυτόματα την εστίαση σε διάφορα θέματα ανάλογα με το τι συμβαίνει στο κάδρο, όπως κάποιος που γυρίζει το κεφάλι του για να μιλήσει σε άλλο άτομο. Δεν χρειάζεται να σηκώσετε ένα δάχτυλο και λειτουργεί σχεδόν μαγικά.

Η συνολική ποιότητα βίντεο από το iPhone 13 είναι εκπληκτική, με βελτιωμένη μείωση θορύβου, καλύτερο δυναμικό εύρος και βελτιωμένη σημασιολογική απόδοση που μπορεί να αναγνωρίσει το δέρμα, τα πρόσωπα, τον ουρανό και πολλά άλλα.

iPhone 13 : Απόδοση

Το A15 Bionic δεν προσφέρει δραματικά κέρδη απόδοσης σε σχέση με το A14 Bionic που τροφοδοτεί το iPhone 12, αλλά δεν χρειαζόταν απλώς για να παραμείνει το ταχύτερο τσιπ σε οποιοδήποτε τηλέφωνο. Όπως και με το A14 Bionic, το A15 προσφέρει CPU 6 πυρήνων και GPU 4 πυρήνων, αλλά τώρα υπάρχει ένας Neural Engine 16 πυρήνων για μηχανική εκμάθηση και AI, από 8 πυρήνες στο προηγούμενο chipset.

Η Apple λέει ότι η CPU του iPhone 13 είναι έως και 50% ταχύτερη από τον ανταγωνισμό, ενώ η GPU μπορεί να χειριστεί τα γραφικά αποδίδοντας 20% πιο γρήγορα. Η απόδοση γραφικών του iPhone 13 εντυπωσιάζει επίσης.

Όσον αφορά την απόδοση 5G, το iPhone 13 θα πρέπει να βελτιώνεται με την πάροδο του χρόνου, καθώς οι πάροχοι συνεχίζουν να αναπτύσσουν τα δίκτυά τους.

iPhone 13: Διάρκεια ζωής μπαταρίας και φόρτιση

Η Apple λέει ότι το iPhone 13 διαρκεί έως και 1,5 ώρα περισσότερο από το iPhone 12, χάρη στη μεγαλύτερη μπαταρία, την πιο αποτελεσματική οθόνη και το τσιπ A15 Bionic.

Δυστυχώς, το iPhone 13 προσφέρει τις ίδιες ταχύτητες φόρτισης με πριν. Το νέο iPhone έφτασε στο 51% της χωρητικότητας σε 30 λεπτά με τον φορτιστή 20W της Apple.

iPhone 13: Λογισμικό

Το iOS 15 προσφέρει ορισμένες ευπρόσδεκτες βελτιώσεις στο iPhone σας, πολλές από τις οποίες επικεντρώνονται σε κοινές εμπειρίες. Το FaceTime έχει βελτιωμένο ήχο και μια πιο καθαρή διεπαφή και η ενημέρωση iOS 15.1 σάς επιτρέπει να ακούτε μουσική ή να παρακολουθείτε ταινίες ή τηλεοπτικές εκπομπές με τους φίλους ή την οικογένειά σας μέσω του SharePlay. Και η εφαρμογή Μηνύματα παρέχει μια νέα ενότητα Κοινή χρήση με εσάς για φωτογραφίες, άρθρα και πολλά άλλα, για να διευκολύνει την παρακολούθηση όλων των διαφορετικών συνδέσμων που στέλνουν οι φίλοι σας.

Άλλα χαρακτηριστικά του iOS 15 περιλαμβάνουν ένα επανασχεδιασμένο Safari, μια πιο ολοκληρωμένη εφαρμογή Καιρός και μια βελτιωμένη εφαρμογή Χαρτών με περισσότερες λεπτομέρειες και καλύτερη θέα στο δρόμο. Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, το Live Text αποσπά το Google Lens αναγνωρίζοντας κείμενο σε πραγματικό χρόνο μέσω της κάμερας όταν θέλετε να αναζητήσετε πράγματα ή να λάβετε μεταφράσεις.

Γνωστά προβλήματα στο iPhone 13

Μέχρι στιγμής οι κάτοχοι iPhone 13 έχουν αντιμετωπίσει μερικά προβλήματα. Για παράδειγμα, ορισμένοι χρήστες του iPhone 13 διαπίστωσαν ότι το τηλέφωνο δεν θα ξεκλειδώσει με ένα Apple Watch, αν και μια επιδιόρθωση το αντιμετώπισε. Επιπλέον, ορισμένοι κάτοχοι iPhone 13 παραπονέθηκαν ότι η οθόνη αφής δεν ανταποκρίνεται αρκετά σε ορισμένες περιπτώσεις, κάτι που θα μπορούσε να είναι πρόβλημα του iOS 15.

Στο iPhone 13 Pro, υπάρχουν παράπονα ότι οι κάμερες αλλάζουν αυτόματα μεταξύ φακών χωρίς προειδοποίηση και η Apple κυκλοφόρησε μια ενημέρωση που επέτρεπε στους χρήστες να την απενεργοποιήσουν.

Το iPhone 13 βελτιώνει αυτό που ήταν ήδη το καλύτερο iPhone για τους περισσότερους ανθρώπους.

Δείτε περισσότερα για θήκες κινητών: