Γιατί τα μεγαλύτερα Σαββατοκύριακα είναι καλύτερα από κανονικές διακοπές – Newsbeast

Γιατί τα μεγαλύτερα Σαββατοκύριακα είναι καλύτερα από κανονικές διακοπές – Newsbeast


Αυτά τα μεγάλα Σαββατοκύριακα, την εξτρά μερούλα που κολλάς στο Σαββατοκύριακο και το κάνεις τριήμερο δηλαδή, είναι ό,τι καλύτερο σε επίπεδο χαλάρωσης.

Αυτό μας λέει η σύμβουλος καριέρας Sheila McClear της εταιρίας ευρέσεως εργασίας Ladders, ειδικά όταν μιλάμε για τον Σεπτέμβριο, καθώς μια σειρά από τέτοια μεγάλα Σαββατοκύριακα θα αποδειχτούν ευεργετικά για τον οργανισμό.

Η ειδικός παραθέτει μάλιστα και μια μελέτη της Cornerstone όπου το 87% των συμμετεχόντων παραδέχτηκαν πως οι τριήμερες αποδράσεις ήταν καλύτερες σε επίπεδο αποφόρτισης από το στρες και ξεκούρασης από τις παραδοσιακές διακοπές. Τα μεγάλα Σαββατοκύριακα δεν απαιτούν εξάλλου ούτε πολύ προγραμματισμό ούτε κοπιώδεις προετοιμασίες, ρίχνοντας το βάρος αποκλειστικά στην ξεκούραση.

Την ίδια ώρα, λειτουργούν με τρόπο απενοχοποιημένο, μας λέει πάντα η McClear, καθώς μπορείς ακόμα και να καθίσεις στο σπίτι ή να κάνεις αστικό τουρισμό στην πόλη σου χωρίς να νιώσεις τύψεις που δεν προγραμμάτισες καλύτερα αυτές τις δυο βδομάδες τον χρόνο που σου αναλογούν, αν σου αναλογούν, σε επίπεδο διακοπών.

Είναι όμως και το άλλο: στην ίδια έρευνα, περισσότεροι από τους μισούς παραδέχτηκαν πως η δουλειά τους αυξήθηκε μετά τις διακοπές, κι έτσι αναγκάστηκαν να παραμένουν περισσότερες ώρες στο γραφείο. Η McClear λέει πως το ιδανικό είναι τρία τέτοια μεγάλα Σαββατοκύριακα στη σειρά, ή και περισσότερα αν το επιτρέπουν οι εργασιακές μας συνθήκες, κάνοντας το καλοκαίρι μια σειρά από σύντομα αλλά συχνότατα τριήμερα στην παραλία ή την πόλη.

Τίποτα δεν αυξάνει την περίοδο του καλοκαιριού περισσότερο από τα μεγάλα Σαββατοκύριακα, καταλήγει…

Source link