Χρήσιμες συμβουλές συντήρησης των υδραυλικών εγκαταστάσεων σας

Χρήσιμες συμβουλές συντήρησης των υδραυλικών εγκαταστάσεων σας

Οι επισκευές των υδραυλικών συστημάτων έχουν κατά μέσο κόστος  από 50 € έως 150 €, αλλά τα μεγάλα προβλήματα υδραυλικών εγκαταστάσεων μπορεί να κοστίσουν πολύ περισσότερο.

Η φροντίδα των υδραυλικών εγκαταστάσεων μπορεί να αποτρέψει κοινά ζητήματα, όπως διαρροές και βουλωμένες αποχετεύσεις , που απαιτούν να καλέσετε υδραυλικό. Οι περισσότερες από τις εργασίες συντήρησης υδραυλικών εγκαταστάσεων είναι αρκετά απλές για να τις χειριστεί ο καθένας μόνος του.

Η τακτική συντήρηση υδραυλικών εγκαταστάσεων μπορεί να σας αποτρέψει από την ανάγκη να κάνετε μια γρήγορη αναζήτηση «υδραυλικών κοντά μου» για υδραυλικό έκτακτης ανάγκης. Όταν φτάσετε στο σημείο που χρειάζεστε επείγουσες επισκευές, πιθανότατα εξετάζετε ζημιές από νερό και πολύ υψηλότερη τιμή στον λογαριασμό επισκευής σας.

Η πρόληψη των προβλημάτων και η έγκαιρη επίλυσή τους είναι το κλειδί. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε για τις εργασίες συντήρησης υδραυλικών εγκαταστάσεων που πρέπει να κάνετε.

Αναζητήστε διαρροές νερού

Οι διαρροές αντιπροσωπεύουν σχεδόν 1 τρισεκατομμύριο λίτρα σπατάλης νερού κάθε χρόνο μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Κατά μέσο όρο, ένα νοικοκυριό με διαρροές μπορεί να σπαταλήσει σχεδόν 10.000 λίτρα νερό. Η εύρεση και η διόρθωση αυτών των διαρροών προστατεύει τους φυσικούς πόρους και μπορεί να σας εξοικονομήσει στους λογαριασμούς νερού.

Ένας τρόπος για να δείτε αν το σπίτι σας έχει διαρροή κάπου είναι να σταματήσετε να χρησιμοποιείτε νερό για μία έως δύο ώρες. Κοιτάξτε το μετρητή νερού πριν και μετά από αυτήν την περίοδο. Οι αλλαγές στον μετρητή σημαίνουν ότι το νερό εξακολουθεί να τρέχει κάπου, πράγμα που πιθανώς σημαίνει ότι έχετε διαρροή.

Μπορείτε να ελέγξετε οποιαδήποτε ορατά εξαρτήματα υδραυλικών εγκαταστάσεων για διαρροές ανά πάσα στιγμή. Ελέγξτε τις βρύσες και τυχόν εκτεθειμένους σωλήνες, όπως εκείνους κάτω από νεροχύτες και σε περιοχές όπως υπόγεια.

Συχνά συμβαίνουν διαρροές όπου συνδέονται σωλήνες, οπότε κοιτάξτε αυτές τις περιοχές ιδιαίτερα κοντά. Οι βρύσες συχνά διαρρέουν όταν φθείρονται οι ροδέλες και τα παρεμβύσματα μέσα. Εάν διαπιστώσετε διαρροή, καλέστε έναν υδραυλικό για να διορθωθεί σωστά το πρόβλημα εάν δεν είναι κάτι μικρό που μπορείτε να χειριστείτε μόνοι σας.

Μην ξεχάσετε να αναζητήσετε διαρροές μέσα και γύρω από τις συσκευές σας που χρησιμοποιούν νερό, συμπεριλαμβανομένων πλυντηρίων πιάτων, πλυντηρίων ρούχων και ψυγείων με ενσωματωμένους παγομηχανές και διανομείς νερού.

Ελέγξτε για διαρροές τουαλέτας

Οι τουαλέτες είναι συχνά η αιτία διαρροών στα σπίτια. Ένας εύκολος τρόπος για να ελέγξετε για διαρροές τουαλέτας είναι να βάλετε μερικές σταγόνες χρωστικών τροφίμων στη δεξαμενή της τουαλέτας σας. Δώστε του μια ή δύο ώρες.

Ελέγξτε το μπολ της τουαλέτας για να δείτε αν ο χρωματισμός τροφίμων έχει μπει στο νερό εκεί. Αν ναι, έχετε διαρροή. Ένας εύκολος τρόπος για να το διορθώσετε είναι να αντικαταστήσετε τη στεγανοποίηση που μπορείτε να αγοράσετε σε οποιοδήποτε κατάστημα βελτίωσης σπιτιού.

Ελέγξτε τις βαλβίδες διακοπής λειτουργίας

Όλα τα υδραυλικά συστήματα στο σπίτι  έχουν βαλβίδες κλεισίματος για να σκοτώσουν την παροχή νερού. Αυτές οι βαλβίδες κλεισίματος είναι ζωτικής σημασίας εάν έχετε υδραυλική κατάσταση έκτακτης ανάγκης ή σημαντική διαρροή. Μπορείτε να απενεργοποιήσετε την παροχή νερού πριν πλημμυρίσει ολόκληρο το σπίτι σας.

Το σπίτι σας έχει μια κύρια βαλβίδα κλεισίματος, συχνά όπου η παροχή νερού μπαίνει στο σπίτι σας. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να κλείσετε όλο το νερό στο σπίτι.

Τα μεμονωμένα υδραυλικά εξαρτήματα, όπως τουαλέτες και νεροχύτες, έχουν επίσης συνήθως τις δικές τους βαλβίδες κλεισίματος. Αυτό σας επιτρέπει να κόψετε το νερό ακριβώς σε αυτό το εξάρτημα εάν χρειαστεί να κάνετε συντήρηση σε αυτό ή η διαρροή περιορίζεται σε αυτήν την περιοχή.

Στο πλαίσιο της ετήσιας συντήρησης υδραυλικών εγκαταστάσεων, αναζητήστε όλες τις βαλβίδες κλεισίματος στο σπίτι σας, ώστε να γνωρίζετε πού βρίσκονται σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης υδραυλικών εγκαταστάσεων. Δοκιμάστε καθεμία από τις βαλβίδες για να βεβαιωθείτε ότι περιστρέφονται εύκολα και λειτουργούν σωστά.

Εάν δεν γυρίσουν, δεν λειτουργούν ή παρουσιάσουν διαρροές όταν τα γυρίζετε, καλέστε έναν υδραυλικό για επισκευή ή αντικατάσταση των εξαρτημάτων.

Ελέγξτε την πίεση του νερού

Εάν έχετε απότομη πτώση της πίεσης του νερού, πιθανότατα θα το παρατηρήσετε αμέσως. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε μεγάλη ζήτηση από άλλες βρύσες ή μπορεί να οφείλεται σε υδραυλικό πρόβλημα.

Τα περισσότερα σπίτια έχουν βαλβίδα ρύθμισης πίεσης που μπορεί να αποτύχει με την πάροδο του χρόνου ή μπορεί να έχει υπολείμματα στο εσωτερικό της. Αυτή η βαλβίδα ρυθμίζει την πίεση του νερού που προέρχεται από τους σωλήνες του δρόμου και μειώνει την πίεση του νερού σε ασφαλές επίπεδο για το σπίτι σας.

Ωστόσο, η πίεση του νερού μπορεί να μειωθεί αργά με την πάροδο του χρόνου, λόγω πραγμάτων όπως διαβρωμένων ή φραγμένων σωλήνων και συσσώρευσης στα κεφάλια της βρύσης σας. Εάν παρατηρήσετε χαμηλότερη πίεση σε μία μόνο βρύση, αναζητήστε φράγματα σε αυτές τις συγκεκριμένες περιοχές.

Εάν δεν μπορείτε να βρείτε την αιτία της χαμηλότερης πίεσης του νερού, ζητήστε από έναν υδραυλικό να ελέγξει το σύστημα για εσάς.

 

Μόνωση υδραυλικών εξαρτημάτων

Η μόνωση σε εκτεθειμένα μέρη του υδραυλικού σας συστήματος μπορεί να βοηθήσει στην προστασία τους και να τους επιτρέψει να λειτουργούν πιο αποτελεσματικά. Η μόνωση των εκτεθειμένων σωλήνων σας, ειδικά εκείνων σε κρύες περιοχές ή κοντά σε εξωτερικούς τοίχους, μπορεί να αποτρέψει το πάγωμα του νερού.

Η μόνωση στους σωλήνες ζεστού νερού σας βοηθά να διατηρήσετε το νερό ζεστό, αποτρέποντας την απώλεια θερμότητας, η οποία μπορεί να μειώσει τους λογαριασμούς κοινής ωφελείας σας.

Τύλιγμα αφρού σωλήνα ή μανίκια σωλήνα ταιριάζουν τέλεια γύρω από τους σωλήνες για εύκολη εγκατάσταση. Τα μανίκια έχουν μια σχισμή κατά μήκος της μιας πλευράς για να γλιστρήσουν εύκολα πάνω από τους σωλήνες. Χρησιμοποιήστε κολλητική ταινία για να στερεώσετε τα μανίκια.

Η μόνωση του θερμοσίφωνα σας μπορεί να αυξήσει την ενεργειακή του απόδοση. Εάν η δεξαμενή του θερμοσίφωνα σας ζεσταθεί στην αφή, η μόνωση μπορεί να μειώσει την απώλεια θερμότητας σε κατάσταση αναμονής κατά 25 έως 45%. Μονωτικές κουβέρτες θερμοσίφωνα τυλίγονται εύκολα γύρω από τη δεξαμενή για γρήγορη μόνωση.

Καθαρίστε τους αγωγούς σας

Ακόμη και όταν είστε προσεκτικοί, οι αποχετεύσεις μπορούν να δημιουργηθούν λόγω σαμπουάν, υπολείμματος σαπουνιού, λίπους και άλλων αντικειμένων που εισέρχονται στους σωλήνες. Ο καθαρισμός των αποχετεύσεων πριν φράξουν εντελώς μπορεί να αποτρέψει σοβαρότερα προβλήματα.

Τα χημικά καθαριστικά αποστράγγισης και τα απορρυπαντικά συχνά αποφεύγονται καλύτερα επειδή είναι κατασκευασμένα με τοξικές χημικές ουσίες που μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές ζημιές στα υδραυλικά σας. Η δηλητηρίαση με καθαριστικό αποχέτευσης  μπορεί επίσης να προκαλέσει τραυματισμό, είτε καταπονηθεί, εισπνευστεί είτε έρθει σε επαφή με το δέρμα και τα μάτια. Οι αναθυμιάσεις συχνά προκαλούν προβλήματα, ειδικά αν συνδυάσετε το καθαριστικό αποστράγγισης με άλλα χημικά.

Εάν οι αποχετεύσεις σας είναι ήδη φραγμένες, δοκιμάστε ένα έμβολο για να χαλαρώσετε το όπλο που μπλοκάρει τους σωλήνες. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα φίδι αποστράγγισης για να καθαρίσετε μερικά μικρά τσόκαρα.

Η μαγειρική σόδα και το ξύδι μπορούν να σας βοηθήσουν να καθαρίζετε τακτικά τους σωλήνες και τις αποχετεύσεις σας. Ρίξτε μαγειρική σόδα στην αποχέτευση και συνεχίστε με ξύδι για να δημιουργήσετε τη χημική αντίδραση. Ρίξτε περισσότερο ξύδι στην αποχέτευση μέχρι να διαλυθεί όλη η μαγειρική σόδα και να σταματήσει η αντίδραση.

Εάν οι ήπιες μέθοδοι καθαρισμού των υδραυλικών εγκαταστάσεων δεν βοηθούν το νερό σας να ρέει καλύτερα, καλέστε έναν υδραυλικό. Οι επαγγελματίες έχουν τα εργαλεία για να καθαρίσουν τις αποχετεύσεις σας με ασφάλεια χωρίς να καταστρέψουν το υδραυλικό σας σύστημα ή να προκαλέσουν τραυματισμό ή επικίνδυνους καπνούς.

Καλέστε αμέσως για σέρβις

Κάθε φορά που παρατηρείτε ένα πρόβλημα υδραυλικών εγκαταστάσεων, είναι καλή ιδέα να ελέγξετε έναν υδραυλικό. Παρόλο που μπορεί να μην φαίνονται μεγάλα, πράγματα όπως χαμηλή πίεση νερού, παράξενοι θόρυβοι ή προβλήματα έκπλυσης τουαλέτας μπορούν να σηματοδοτήσουν ένα μεγαλύτερο πρόβλημα στα παρασκήνια. Είναι πάντα καλύτερο να έχετε έναν υδραυλικό για να ελέγξει τα ζητήματα για να εντοπίσει και να διορθώσει την αιτία προτού γίνει ένα ακόμη μεγαλύτερο και ακριβότερο πρόβλημα.

Χειριστείτε την τακτική συντήρηση υδραυλικών εγκαταστάσεων

Ενώ είναι καλύτερο να καλέσετε τους επαγγελματίες για επισκευές υδραυλικών εγκαταστάσεων, πολλές τακτικές εργασίες συντήρησης υδραυλικών εγκαταστάσεων είναι πράγματα που μπορείτε να κάνετε μόνοι σας. Αυτές οι απλές εργασίες φροντίδας διατηρούν τους σωλήνες, τις αποχετεύσεις και άλλα υδραυλικά εξαρτήματα σε καλή κατάσταση και συχνά αποτρέπουν μεγάλα προβλήματα.

Εάν ανακαλύψετε προβλήματα κατά τη συντήρηση των υδραυλικών εγκαταστάσεών σας,  ζητήστε  σήμερα ένα ραντεβού για να λύσει το πρόβλημα ένας από τους επαγγελματίες υδραυλικούς μας.

Δείτε περισσότερα για υδραυλικούς: