τα-αρώματα-έχουν-ημερομηνία-λήξης

Τα αρώματα έχουν ημερομηνία λήξης;

Τα αρώματα έχουν ημερομηνία λήξης;

Τα αρώματα έχουν ιδιαίτερη επίδραση στην ψυχική μας διάθεση οπότε οφείλουμε να τα διαχειριστούμε με τέτοιον τρόπο ώστε να διατηρήσουν την διάρκεια τους για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο διάστημα. Πρέπει να ξέρουμε ότι ένα άρωμα δεν λήγει με τον ίδιο τρόπο που λήγουν τα τρόφιμα.

Δεν υπάρχει ακριβής ημέρα που πρέπει να σταματήσετε να το χρησιμοποιείτε. Τα περισσότερα αρώματα έχουν μέση διάρκεια ζωής 3 έως 5 χρόνια μετά το άνοιγμα του μπουκαλιού. Αυτό εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το πώς αποθηκεύετε το άρωμά.

Τι θα συμβεί αν χρησιμοποιήσετε ένα άρωμα που έχει λήξει;

Συνήθως, η μόνη διαφορά θα είναι η διάρκεια στη μυρωδιά του αρώματος. Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να υπάρχουν δερματικά εξανθήματα όπου εφαρμόζετε το άρωμά σας ή σε ακραίες περιπτώσεις, μπορεί να εμφανιστεί αλλεργική αντίδραση.

Πώς θα τα διατηρήσεις περισσότερο;

Τα αρώματα με βαρύτερες βασικές νότες συνήθως έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Μπορείτε να αυξήσετε τη διάρκεια ζωής του αρώματος σας αποθηκεύοντας το σε δροσερό και ξηρό μέρος μακριά από το άμεσο ηλιακό φως.

Ένα Eau de Parfums https://venera.gr/women-s-face-and-body-products έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής από κάποιο Eau de Toilettes. Μόλις ανοίξετε ένα μπουκάλι, προσπαθήστε να το χρησιμοποιήσετε πριν έρθει η ώρα λήξης του. Φορέστε το, χαρείτε το, απολαύστε την μυρωδιά του. Άλλωστε για αυτό το αγοράσατε.

Τι μπορεί να αλλοιώσει την μυρωδιά ενός αρώματος;

Ο νούμερο ένα παράγοντας είναι η οξείδωση. Το οξυγόνο που υπάρχει εντός του μπουκαλιού προκαλεί οξείδωση στα συστατικά του και έτσι το άρωμα αλλοιώνει την αρχική μυρωδιά του και αρχίσει να μυρίζει διαφορετικά πχ. λίγο πιο ξινό, πιο μεταλλικό ή απλά λίγο περίεργο, όμως το νοιώθετε στην μύτη σας ότι κάτι τρέχει.

Εκτός από το οξυγόνο που παίζει βασικό ρόλο, ένα άρωμα αλλοιώνεται επίσης από την έκθεση στο ηλιακό φως. Εσείς οφείλετε να το προστατεύσετε κατάλληλα.

Ποια αρώματα αντέχουν περισσότερο στον χρόνο;

Σύμφωνα με τους ειδικούς οι ξυλώδεις νότες, το κεχριμπάρι, τα γήινα και το δέρμα είναι πολύ ανθεκτικά. Οι νότες που περιέχουν συνήθως διαρκούν περισσότερα από 3 χρόνια. Τα αρώματα που είναι πιο δροσερά, νεανικά, με γεύσεις λουλουδιών για να έχουν διάρκεια χρειάζονται αλκοόλ , όσο μεγαλύτερη ποσότητα αλκοόλ περιέχει το άρωμα, τόσο αυξάνει η διάρκεια ζωής του.

Ως γενικός κανόνας είναι ότι τα αρώματα που περιέχουν φυσικά συστατικά και λιγότερο αλκοόλ αλλοιώνονται γρηγορότερα και χάνουν την μυρωδιά τους περίπου στον ένα χρόνο. Επίσης τα αρώματα που περιέχουν έλαια λήγουν ταχύτερα.

Πώς να καταλάβουμε αν το άρωμά μας έχει λήξει;

Ο καλύτερος τρόπος για να αντιληφθούμε εάν κάποιο άρωμα μας βρίσκετε προς το τέλος της ζωής του είναι να εμπιστευτούμε την μύτη μας δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στην:

  1. μυρωδιά
  2. την υφή
  3. τον τόνο
  4. το χρώμα

Αν αισθανθείτε νότες που δεν υπήρχαν πριν, σίγουρα έχει αρχίσει να χαλάει, Επίσης αν υπάρχουν όξινες μυρωδιές καλό είναι να το πετάξετε και να μην το χρησιμοποιήσετε στο δέρμα σας καθώς μπορεί να δημιουργήσει αλλεργικές καταστάσεις οι οποίες μπορεί και να είναι σοβαρές.

Περισσότερα σημάδια που θα σας δείξουν ότι το άρωμά σας τείνει να λήξη έχουν να κάνουν με το αν δείτε κρυστάλλωση στην εξωτερική άκρη του μπουκαλιού, πράγμα που σημαίνει ότι στο προϊόν έχουν αρχίσει να δημιουργούνται οξειδωτικές τάσεις.

Επίσης η αλλαγή χρώματος είναι βασική ένδειξη. Κάθε ερεθισμός στο δέρμα είναι ένδειξη ότι η ζωή του αρώματος έχει τελειώσει και πρέπει να το πετάξετε.

Εάν είστε λάτρεις των επώνυμων αρωμάτων, επισκεφθείτε το eshop μας, venera.gr, για να ανακαλύψετε επαγγελματικά προϊόντα περιποίησης και μεθυστικά αρώματα που θα ικανοποιήσουν κάθε απαιτητικό πελάτη.